Maandelijkse Archieven: Oktober 2024

  1. Welke PBM’s bestaan er?

    Welke PBM’s bestaan er?

    In veel werkomgevingen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) super belangrijk om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Deze blog behandelt alles wat je moet weten over PBM’s, van de basisbegrippen tot de verplichtingen en kosten. Als je ooit hebt afgevraagd wat PBM precies is, welke types er bestaan en hoe je ze effectief kunt gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres.

    Lees meer »
  2. Oordoppen tegen geluid: voor iedereen!

    Oordoppen tegen geluid: voor iedereen!

    Stel je voor: je werkt in een omgeving met voortdurend lawaai, of je bent dagelijks blootgesteld aan harde geluiden. Of je nu op een bouwplaats werkt, in een fabriek, of deel uitmaakt van een muziekband, je oren krijgen flink wat te verduren. Na verloop van tijd begint dat constante geluid zijn tol te eisen op je gehoor. Een aanhoudende piep, een doffe pijn, en een constant gezoem dat je blijft achtervolgen. Klinkt dit bekend? Dan begrijp je vast hoe belangrijk het is om je gehoor goed te beschermen. Gelukkig is er gehoorbescherming die precies daarvoor ontworpen is!

    Bij Safety Freaks weten we hoe belangrijk gehoorbescherming is, ongeacht je beroep of hobby. Of je nu een bouwvakker, fabrieksmedewerker, muzikant of gewoon een frequent bezoeker van luidruchtige evenementen bent, je gehoor is een waardevol bezit dat je moet koesteren. Laten we dieper ingaan op het belang van gehoorbescherming en welke opties er zijn om je gehoor te beschermen tegen schadelijk geluid.

     

    Lees meer »
  3. Wat is het verschil tussen een bouwhelm EN 397 en een klimhelm EN 14052?

    Wat is het verschil tussen een bouwhelm EN 397 en een klimhelm EN 14052?

    Veiligheidshelmen zijn in sommige situaties essentieel op de werkvloer. Vooral in sectoren waar vallende objecten of andere gevaren voor het hoofd aanwezig zijn. De juiste helm kiezen kan het verschil maken tussen een veilige werkdag en ernstig letsel. Er zijn verschillende typen helmen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke situaties. In deze blog richten we ons op twee veelvoorkomende types: de bouwhelm volgens EN 397-norm en de klimhelm volgens EN 12492-norm. We bespreken de verschillen tussen beide helmen, en wanneer je welke helm moet gebruiken.

    Lees meer »
  4. Wat zijn goede veiligheidsschoenen als je veel loopt?

    Wat zijn goede veiligheidsschoenen als je veel loopt?

    Stel je voor: je klokt in voor je dienst, vol energie en klaar om de dag te beginnen. Maar na uren van lopen, tillen en staan, voel je de vermoeidheid in je voeten opkomen. Elke stap wordt zwaarder en tegen de tijd dat je naar huis gaat, lijkt het alsof je schoenen van lood zijn. Herkenbaar?


    Voor velen van ons die dagelijks lange afstanden afleggen op de werkvloer, is dit een bekend scenario. De juiste veiligheidsschoenen kunnen het verschil maken tussen een dag die eindigt in pijn en een dag die je met gemak doorkomt. Bij Safety Freaks begrijpen we dat comfort net zo belangrijk is als bescherming. Daarom willen we je helpen de perfecte balans te vinden, zodat je elke werkdag met een glimlach kunt afsluiten.

     

    Waarom zijn goede veiligheidsschoenen belangrijk?

    Lees meer »