Maandelijkse Archieven: Augustus 2024

  1. De ultieme gids voor klimharnassen

    De ultieme gids voor klimharnassen

    Wanneer je op hoogte werkt, is valbeveiliging erg belangrijk voor je veiligheid. Of je nu werkt als professional op een bouwplaats of andere klimactiviteiten. Het juiste klimharnas kan het verschil maken tussen veiligheid en gevaar. In deze gids nemen we je mee in de wereld van klimharnassen en geven we je waardevolle tips om de beste keuze te maken voor jouw situatie.

     

    Wat is een klimharnas?

    en klimharnas is een belangrijk onderdeel van valbeveiliging. Het is ontworpen om je lichaam te ondersteunen en te beschermen tijdens werkzaamheden op hoogte. Het bestaat uit banden, gespen en andere

    Lees meer »
  2. Valbeveiliging schuin dak - Alles wat je moet weten

    Valbeveiliging schuin dak - Alles wat je moet weten

    Werken op een schuin dak kan gevaarlijk zijn. Elk jaar vinden er ongelukken plaats waarbij mensen van daken vallen, vaak met ernstige of zelfs fatale gevolgen. Het belang van valbeveiliging op schuine daken kan dan ook niet genoeg benadrukt worden. In deze blog bespreken we de verschillende aspecten van valbeveiliging, de beschikbare systemen, en geven we tips voor een veilige werkplek op hoogte.

    Lees meer »
  3. Wat is een goed klimtouw?

    Wat is een goed klimtouw?

    Klimtouwen mogen zeker niet ontbreken wanneer je werkt op hoogte. Het kiezen van het juiste klimtouw kan het verschil maken tussen een veilige werkomgeving en potentieel gevaarlijke situaties. In deze blog zullen we de belangrijkste aspecten van een goed klimtouw bespreken, zoals het gebruik, de dikte, de draagkracht en de levensduur. Daarnaast is het van belang om te weten hoe je een klimtouw op de juiste manier onderhoudt, zodat de veiligheid altijd gewaarborgd blijft. Door goed geïnformeerd te zijn, kun je met vertrouwen de juiste keuze maken voor jouw specifieke werkomstandigheden.

     

    Lees meer »
  4. Verankering: de basis van veiligheid op hoogte

    Verankering: de basis van veiligheid op hoogte

    In de wereld van werken op hoogte, is veiligheid geen optie. Het is een noodzaak! Of je nu een ervaren professional bent die dagelijks met deze uitdagingen wordt geconfronteerd, of iemand die slechts af en toe op hoogte werkt. De noodzaak van betrouwbare verankering kan niet genoeg benadrukt worden. Bij Safety Freaks begrijpen we hoe belangrijk valbeveiliging is. Wat daarbij niet weggedacht kan worden is de belangrijke rol die verankeringen daarin spelen.

    Wat is verankering?

    Verankering is een basisonderdeel van elk valbeveiligingssysteem. Het verwijst naar het proces waarbij een veiligheidslijn of een ander valbeveiligingssysteem stevig wordt vastgemaakt aan een structureel punt. Vaak aan een gebouw of een constructie, dat voldoende sterk is om de krachten

    Lees meer »
  5. Veiligheidsbrillen: Je ogen zijn goud waard!

    Veiligheidsbrillen: Je ogen zijn goud waard!

    Safety Freaks is dé plek waar veiligheid op de eerste plaats komt en waar we je helpen om jezelf en je omgeving te beschermen! Vandaag duiken we in een belangrijk onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien: veiligheidsbrillen. Ja, je hebt het goed gelezen! Deze schijnbaar simpele accessoire kan het verschil maken tussen een veilige werkdag en een ritje naar de spoedeisende hulp. Dus, zet je veiligheidsbril op (serieus, doe het) en laten we erin duiken.

    Wat zijn veiligheidsbrillen?

    Veiligheidsbrillen zijn speciale brillen die zijn ontworpen om je ogen te beschermen tegen allerlei gevaren. Denk aan rondvliegende splinters, chemische spatten, stof, of zelfs schadelijke straling. In veel beroepen en hobby's zijn veiligheidsbrillen niet zomaar een aanbeveling; ze zijn een absolute must.

    Waarom zo belangrijk?

    Waarom? Omdat je ogen kwetsbaar zijn.

    Lees meer »
Pagina