Maandelijkse Archieven: Juli 2024

  1. Waar staat PBM voor?

    Waar staat PBM voor?

    Welkom bij Safety Freaks! Als je betrokken bent bij een industrie waar veiligheid een prioriteit is, ben je waarschijnlijk wel bekend met de term PBM. Maar wat betekent PBM precies? En waarom is het zo ontzettend belangrijk op je werkplek? In dit blog duiken we dieper in de wereld van persoonlijke beschermingsmiddelen. Hun betekenis, soorten en waarom ze zo onmisbaar zijn voor je persoonlijke veiligheid.

    Wat betekent PBM?

    PBM staat voor: persoonlijke beschermingsmiddelen. 

    Dit zijn uitrustingen en middelen die werknemers dragen of gebruiken om zich te beschermen. Tegen wat? Gezondheids- en veiligheidsrisico's op de werkplek. PBM's zijn ontworpen om directe blootstelling aan gevaarlijke omgevingsfactoren te minimaliseren en te voorkomen dat werknemers gewond raken of ziek worden!

    Voorbeelden van PBM's zijn veiligheidshelmen, handschoenen

    Lees meer »
  2. Is valbeveiliging noodzakelijk bij installatie van zonnepanelen?

    Is valbeveiliging noodzakelijk bij installatie van zonnepanelen?

    Veel mensen vragen zich af of valbeveiliging nodig is bij de installatie zonnepanelen. Het is in Nederland verplicht en het is belangrijk om de risico's te kennen. Ongevallen kunnen snel gebeuren en de gevolgen zijn vaak ernstig. Je moet dan ook valbeveiliging gebruiken bij het werken aan zonnepanelen om ongelukken te voorkomen en veiligheid te garanderen.

    Of het nu gaat om platte daken of schuine daken, het nemen van voorzorgsmaatregelen is altijd verstandig. In dit artikel duiken we dieper in op de noodzaak van valbeveiliging bij zonnepanelen en hoe je je huis en jezelf kunt beschermen tegen mogelijke gevaren.

    Lees meer »
  3. Karabiners: je kleine held!

    Karabiners: je kleine held!

    Karabiners, ook wel bekend als karabijnhaken, zijn kleine, maar onmisbare hulpmiddelen. Op welk gebied precies? Karabiners heb je bij werken op hoogte constant nodig. In de wereld van veilig werken op hoogte, gaan we hier in dit bericht de nadruk op leggen. In een tal van andere disciplines en in het dagelijks leven worden ze ook gebruikt. In dit blog duiken we in de wereld van karabiners. We gaan ontdekken op wat voor manieren ze je kunnen helpen. Voornamelijk op het gebied van veiligheid! Safety Freaks heeft alles wat je over karabiners moet weten even op een rijtje voor je gezet.

    Lees meer »
  4. Veter tips Meindl

    Veter tips Meindl

    Wist je dat het strikken van je veters tot helemaal bovenaan je

    Lees meer »
  5. Wie mag jouw valbeveiliging keuren? En waarom is dat zo belangrijk?

    Wie mag jouw valbeveiliging keuren? En waarom is dat zo belangrijk?

    Valbeveiliging is essentieel voor iedereen die op hoogte werkt. Het zorgt ervoor dat werknemers veilig hun taken kunnen uitvoeren zonder het risico te lopen van hoogte te vallen. Maar hoe weet je zeker dat je valbeveiliging betrouwbaar is? En wie mag deze keuren? In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het keuren van valbeveiliging.

    Lees meer »
Pagina